De TOP 6 pretparken in Brabant

Een leuk dagje uit organiseren in Brabant? Dan zijn er meer dan voldoende leuke pretparken te vinden in deze provincie. Hieronder vind je de beste pretparken in Brabant (in willekeurige volgorde). Ga genieten!

1. De Efteling in Kaatsheuvel

Eén van de meest bekende attractieparken van Nederland is te vinden in Brabant. We hebben het dan natuurlijk over De Efteling, hét meest sprookjesachtige park voor jong en ouder. Iedereen kan hier genieten van de mooiste sprookjes die op bijzondere manier tot leven worden gewekt. Naast de zoete sprookjes zijn er ook spannende attracties aanwezig, zoals de Python, en voor de allerkleinsten is er een grote speeltuin. Wil je meerdere dagen genieten van de magie van De Efteling? Dan kun je overnachten in Bungalowpark Bosrijk of het Eftelinghotel.

Meer info: www.efteling.com

2. BillyBird Park Hemelrijk in Volkel of BillyBird Park Drakenrijk in Reuver

Er zijn maar liefst twee BillyBird parken in Brabant te vinden om lekker een dagje te gaan genieten met de kinderen. Ga een dag genieten in BillyBird Park Hemelrijk met een strandbad, een indoor speeltuin en tal van attracties buiten, zoals een zweefmolen, de botsauto’s, het speelcircus of de draaiende theekopjes. Dit park is onlangs uitgebreid met het AquaFun Park, voor eindeloos veel waterplezier voor jong en ouder. BillyBird Park Drakenrijk in Reuver is een vergelijkbaar park, waar eveneens een fantastisch AquaFun Park te vinden is. Daarnaast kunnen de kinderen hier genieten van spannende attracties, zoals de Dinowip of een tochtje in De Ballonvaart.

Meer inf: billybird.nl

3. Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Wil je op safari? Dan ga je naar Safaripark Beekse Bergen. Wil je liever de hele dag ravotten, spelen en plezier maken? Dan doe je dit in Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hier geniet je van zowel plezier op het land als waterplezier aan het strand. Het is een heerlijke plek voor kinderen op zich echt helemaal uit te leven, onder meer op het Avontureneiland, de stormbaan en de rondvaartboot. Kinderen kunnen hier zelfs hun rijbewijs halen! Plezier voor het hele gezin is gegarandeerd te vinden op de midgetgolfbaan. Wil je zowel Speelland als Safaripark Beekse Bergen bezoeken? Dan kun je bij het park overnachten.

Meer info: www.beeksebergen.nl/spelen

4. Attractiepark DippieDoe in Best

Zoals de naam al doet vermoeden is Attractiepark DippieDoe in Best vooral bedoeld voor kleine kinderen. Dit leuke park is ideaal voor kinderen tot 12 jaar en bied eindeloos veel plezier. Kinderen kunnen genieten van glijbanen, kinderachtbanen en een gigantische ballenbak. Het fijne is ook wel dat de vele attracties zich zowel binnen als buiten bevinden, waardoor je je niet zo druk hoeft te maken over het weer. Attractiepark DippieDoe is een kleinschalig park dat grote dromen waar kan maken!

Meer info: www.dippiedoe.nl

5. Klimrijk Brabant in Veldhoven

Lekker een hele dag klimmen en klauteren in de rust en vrijheid van de natuur? Dat kan in Klimrijk Brabant in Veldhoven. Kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar kunnen hier al terecht om het speciale kinderparcours te volgen. Er zijn meerdere klimparcoursen te vinden, zowel dichtbij de grond als op grotere hoogte. Als jij wel houdt van een uitdaging, dan vind je het zeker in dit mooie park. Zorg wel voor goede schoenen en een sportieve outfit, want het klimmen en klauteren gaat zeker niet vanzelf!

Meer info: www.klimrijk.nl

6. Kids Wonderland in Molenschot

Alle kinderen tot 12 jaar kunnen eindeloos genieten van klimmen, klauteren, ravotten, rondrennen en lekker spelen. Maar wat als het regent? Dan kun je een dag naar Kids Wonderland in Molenschot, op korte afstand van Roosendaal. Hier vind je meer dan 2.500 vierkante meter aan pret en plezier voor alle kinderen. Ga genieten van de Wensboom, een ritje in de Bubbelbaan of ervaar de spanning in de onderzeeër. Kijk hoe hoog je kunt springen op de luchttrampoline of ga met de gigantische legoblokken aan de slag om een prachtig bouwwerk te maken. In dit indoor speelpark kan het allemaal!

Meer info: www.kidswonderland.nl

Plaats een reactie