Walibi Holland

Walibi Holland is één van de bekendste pretparken van Nederland en is de perfecte plek voor een dag vol avontuur, spanning en plezier. Het park is gevestigd in Biddinghuizen en is al jarenlang een populaire bestemming voor gezinnen, vriendengroepen en scholen.

Weer Walibi

Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Attracties van Walibi Holland

Walibi Holland beschikt over een groot aanbod aan attracties voor jong en oud. Of je nou op zoek bent naar een adrenaline-kick of gewoon lekker wilt ontspannen, het park heeft voor iedereen wat te bieden. Enkele van de populairste attracties zijn de Goliath, de Lost Gravity en de Xpress.

De Goliath is de langste achtbaan van de Benelux en is één van de meest iconische attracties van het park. De rit op de Goliath is onvergetelijk en staat garant voor veel adrenaline en spanning. Met een hoogte van 46m en snelheid van 106 km/u, beleef je een adembenemende rit door de horizontale looping en over de 1214m lange baan in iets meer dan 1 minuut!

Lost Gravity is een attractie waarin je kunt ervaren om geen zwaartekracht meer te hebben. Bereid je voor op intense bochten, maximaal gevoel van zweven en twee inversies. Durf jij de uitdaging van Lost Gravity aan te gaan?

Xpress: Platform 13 is een snelle en spannende achtbaan en is de perfecte attractie voor wie op zoek is naar een adrenaline-boost. Met een topsnelheid van 90km/u word je in de bochten bloodgesteld aan g-krachten van maar liefst 5G!

Eten en Drinken bij Walibi Holland

Bij Walibi Holland kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan lekkers. Of je nou honger hebt of dorst, het park beschikt over diverse restaurants en eettentjes waar je terecht kunt voor een hapje of drankje.

Speciale Evenementen bij Walibi

Walibi Holland is niet alleen een pretpark voor dagelijks plezier, het park organiseert ook regelmatig speciale evenementen. Van Halloween-feesten tot zomerfeesten, bij Walibi Holland is altijd iets te beleven.

Geschiedenis van Walibi Holland

Walibi Holland is in 1971 ontstaan uit het Flevohof en is in 2011 officieel geopend als Walibi Holland. Het park heeft in de afgelopen jaren vele veranderingen ondergaan en is tegenwoordig één van de modernste pretparken van Nederland. Het park is bekend om zijn uitdagende attracties en heeft al diverse prijzen gewonnen, waaronder de award voor het “Meest sensationele park van Nederland en België”.

Adres