Kinderpretpark Julianatoren: Meer dan 60 Te Gekke Attracties Voor Het Hele Gezin

Koningin Julianatoren, vaak gewoonweg Julianatoren genoemd, is de ideale bestemming als je zoekt naar familievriendelijk vermaak in Apeldoorn.

Dit kinderpretpark biedt meer dan 60 attracties die speciaal ontworpen zijn voor kinderen tot en met 10 jaar:

 • Draaimolens
 • Achtbanen
 • Een reuzenrad

De mascottes Jul & Julia voegen extra magie toe aan het park, waardoor uw bezoek nog memorabeler wordt.

  Weer Julianatoren

  Dit is de weersverwachting voor de komende 7 dagen in Kinderpretpark Julianatoren:

  Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

  Meer dan 60 Attracties en Spectaculaire Shows

  Kinderpretpark Julianatoren biedt een breed scala aan attracties en entertainment waar het hele gezin van kan genieten. Ontdek de diversiteit van activiteiten, van adembenemende ritjes voor avontuur en plezier tot educatieve ervaringen.

  • Voor kinderen: Speciaal ontworpen voor jonge bezoekers
  • Aantal: Meer dan 60

  Het park biedt niet alleen attracties; het organiseert ook regelmatig live shows die kinderen en ouders samen kunnen bekijken:

  Attracties voor het Gezin

  Families kunnen samen genieten van diverse familievriendelijke attracties zoals het iconische reuzenrad, van waaruit je een prachtig uitzicht over het park hebt. Niet te missen is de klassieke achtbaan, die genoeg spanning biedt voor jong en oud of tank een stoot adrenaline in vrijevaltoren de Hoge Hoed.

  Shows en Entertainment

  Ervaar dagelijks live shows gevuld met muziek en dans. Bij de Jumbodans zullen de kinderen niet stil kunnen staan. Voor natuur- en dierenliefhebbers is er de avontuurlijke show van Cas de Ranger die zeker zal boeien. Wist je dat de directeur dit familiepretpark, Meneer Kaasgaaf ook zelf graag meespeelt in de voorstellingen? Na afloop kun je hem een handje geven.

  Speciale attracties voor Kinderen

  Het park vergeet de jongsten niet; de speeltuin en Kabouterwonderland zijn specifiek ontworpen voor kinderplezier. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Dino Tour, waar de prehistorie tot leven komt.

  Educatief Aanbod

  Naast plezier, biedt het pretpark ook een educatie component. Cas de Ranger leert kinderen over de natuur en dieren tijdens een interactieve show, wat het park ook een ideale locatie voor een schoolreisje maakt.

  Seizoensevenementen

  Het park organiseert door het jaar heen diverse evenementen. Geniet van thematische festiviteiten die elk seizoen uniek maken, waarbij met name de Halloween periode garant staat voor griezelig plezier.

  Horeca en Faciliteiten

  Er zijn diverse eetgelegenheden binnen het park waar je kunt genieten van zowel snacks als volledige maaltijden. Van een snelle kidsbox tot uitgebreid dineren, of zelfs een picknick in het Picknickbos. 

  Praktische Informatie Pretpark Julianatoren

  Nu volgt de essentiële bezoekersinformatie zoals toegangsprijzen, openingstijden, adresgegevens en parkeermogelijkheden:

  Toegangsprijzen en Abonnementen

  Je kunt je tickets zowel online kopen als aan de kassa van het park. Online tickets zijn vaak goedkoper dan aan de kassa. Korting op de toegangsprijs is mogelijk bij vooraf online boeken. Een gezinsabonnement is een voordelige keuze als je van plan bent meerdere keren per jaar het park te bezoeken. Prijzen voor abonnementen kunnen variëren; het is aan te raden de meest actuele prijzen te controleren via de officiële website.

  Openingstijden

  Julianatoren is meestal geopend van april tot en met oktober. In de zomermaanden is het park over het algemeen langer open dan in de winter. Voor de meest actuele openingstijden is het raadzaam om de officiële website te raadplegen.

  Adres en Bereikbaarheid

  De ingang van Koningin Julianatoren in Apeldoorn bevindt zich op de Amersfoortseweg 35, 7313 AC te Apeldoorn. Het park is goed te bereiken met zowel de auto als openbaar vervoer vanuit diverse richtingen.

  Parkeren en Toegankelijkheid

  Bij het park zijn parkeerfaciliteiten waar u uw auto tegen een vergoeding kunt parkeren. De prijzen voor parkeren staan duidelijk aangegeven bij de ingang van de parkeerplaats. Het park is ook rolstoelvriendelijk, zodat iedereen het park kan bezoeken.

  Geschiedenis en Ontwikkeling van Kinderpretpark Julianatoren

  Julianatoren is een begrip in de wereld van pretparken met een rijk historisch verleden. In het begin van de 20e eeuw, meer bepaald in 1910, werd de fundament gelegd met de constructie van een uitkijktoren die de naam Prinses Julianatoren droeg, ter ere van de toenmalige jonge prinses Juliana.

  Doorheen de jaren transformeerde de locatie in een volwaardig pretpark. Hierdoor is het niet alleen een historisch monument, maar ook een plek vol levendige attracties voor iedereen van de kleintjes tot de oudjes. De toren zelf is verklaard tot rijksmonument, wat de culturele waarde van het park benadrukt.

  Het park biedt een charmante mix tussen historische rijkdom en hedendaags amusement. Hier kun je de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis ervaren in een context die zowel educatief als vermakelijk is.

  • 1910: Oprichting van de toren.
  • 1948-1980: Juliana regeert als Koningin der Nederlanden, wat het park meer bekendheid geeft.
  • Heden: Julianatoren is een modern pretpark met historische wortels.

  Terwijl je geniet van het park, draagt je met je bezoek bij aan de voortdurende ontwikkeling van dit unieke stukje Nederlandse erfgoed. Julianatoren blijft zich ontwikkelen met nieuwe attracties en evenementen, waardoor het een geliefde bestemming blijft voor zowel de historisch geïnteresseerde bezoekers als gezinnen die een dag vol plezier zoeken.

  Veelgestelde vragen

  In deze sectie vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het pretpark Koningin Juliana Toren, die je helpen bij het plannen van je bezoek.

  Zijn er tickets met korting beschikbaar voor Julianatoren?

  Je kunt online of via verschillende partners kortingsacties vinden voor de Julianatoren. Het is aan te raden om de officiële website te controleren voor de meest recente deals.

  Wat zijn de belangrijkste attracties van Julianatoren?

  Het pretpark Julianatoren biedt meer dan 60 attracties, zoals draaimolens, een achtbaan en een reuzenrad, die speciaal geschikt zijn voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud.

  Hoe kan ik tickets voor Julianatoren aanschaffen?

  Tickets kun je gemakkelijk online aanschaffen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten tickets, zoals dagtickets of abonnementen.

  Waar kan ik een plattegrond van Julianatoren vinden?

  Een plattegrond van het pretpark is te vinden op de website van Julianatoren onder het kopje ‘Parkinformatie’, zodat je vooraf je bezoek goed kunt plannen.

  Wat zijn de openingstijden van Julianatoren?

  De openingstijden van Julianatoren variëren gedurende het seizoen. Raadpleeg de officiële website voor de actuele openingstijden.

  Biedt Julianatoren entertainment zoals shows aan?

  Ja, Julianatoren biedt naast attracties ook entertainment in de vorm van shows en evenementen, geschikt voor de hele familie.