6 Toffe pretparken in Overijssel

Even een dagje genieten van plezier en vermaak in Overijssel? Dan zijn er diverse leuke pretparken die garant staan voor een geslaagde dag. Hieronder vind je de beste pretparken in Overijssel (in willekeurige volgorde). Geniet ervan!

1. Avonturenpark Hellendoorn in Hellendoorn

Een tocht in de wildwaterbaan, genieten van de kurkentrekker en de looping van de achtbaan, of gewoon een rustig rondje in de Dombomolen. In Avonturenpark Hellendoorn kan het allemaal. Dit attractiepark biedt de leukste attracties voor jonge kinderen, grotere kinderen én volwassenen. Stap in één van de Oldtimers voor een rustig ritje of geniet van de adrenaline die vrijkomt als je van de Megaglijbaan raast. Dit attractiepark staat garant voor een plezierige dag voor het hele gezin!

Meer info: www.avonturenpark.nl

2. Speelpark Het Lageveld in Wierden

Speelpark Het Lageveld is heerlijk voor het hele gezin. Een heel fijn voordeel is dat je er ook nog eens gratis naar toe kunt! Je hoeft hier geen entree te betalen om te gaan genieten van het speelbos, eindeloos veel waterplezier en zelfs flyboarden! Geniet van eindeloos veel sport en spel in de natuur, terwijl je ook even luistert naar de gezellige muziek die wordt gespeeld op het drijvende vlot. Gegarandeerd een heerlijk spannende én toch ontspannen dag uit voor jong en ouder.

Meer info: www.hetlageveld.nl/activiteiten/spelen

3. Attractiepark Slagharen in Slagharen

Attractiepark Slagharen staat ook wel bekend als Ponypark Slagharen. Wat in het verleden nog een bescheiden speelpark was is uitgegroeid tot een attractiepark van groot formaat. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier eindeloos vermaken met de vele attracties. Geniet van de Gold Rush, de Free Fall, van Rosie’s Tea Party, de spannende Tomahawk of wildwaterbaan Ripsaw Falls. Je kunt niet alleen veel plezier beleven in Attractiepark Slagharen, maar je kunt er ook shoppen en zelfs overnachten in een tipitent als je wilt!

Meer info: www.slagharen.com/nl

4. Attractiepark De Waarbeek in Hengelo

All inclusive genieten van veel speelplezier? Dat kan in Attractiepark De Waarbeek in Hengelo. Hier zit alles bij de entreeprijs inbegrepen, van lekkere frietjes en frisdrank tot gezonde drankjes en lekker vers fruit. Koffie, thee, limonade en zelfs soep; het is er allemaal en je mag er gewoon van genieten zo veel je wilt. Voor de kinderen zijn de attracties en speeltoestellen natuurlijk veel belangrijker! Gelukkig zijn die er ook meer dan genoeg, van leuke speeltoestellen voor de kleinere kinderen tot spannende attracties voor de wat grotere kinderen. Dit leuke speelpark is geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Meer info: www.waarbeek.nl

5. Speelvijver De Oldemeijer in Hardenberg

In boswachterij Hardenberg is een heerlijke vijver te vinden, midden in een natuurrijk gebied, op afstand van alle drukte. We hebben het natuurlijk over Speelvijver De Oldemeijer, waar je gratis van kunt gaan genieten. Maak een mooie wandeling rond deze prachtige vijver en laat je inspireren door al het moois dat je tegenkomt, of geniet op een warme dag van eindeloos veel waterpret. Ga via het bruggetje of zwemmend naar het eilandje en ontdek wat daar allemaal te zien en te doen is. Kinderen beleven hier de mooiste avonturen, terwijl volwassenen er heerlijk kunnen ontspannen.

Meer info: www.vechtdaloverijssel.nl/

6. Speelpark Dinoland in Zwolle

Alle kinderen kunnen zorgeloos genieten van al het speelplezier in Speelpark Dinoland. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen de kinderen hier kennismaken met de dino’s die miljoenen jaren geleden op deze aarde rond waggelden of vlogen. Je gaat echt terug in de tijd en maakt veel spannende dingen mee. Natuurlijk draait het niet alleen om het leren over de geschiedenis. Je kunt in dit leuke park, voor kinderen tot 14 jaar, onder meer ook midgetgolfen, lasergamen en klimmen. De allerkleinsten beleven veel plezier aan het zeven van zand om mooie fossielen te ontdekken. Dit leuke speelpark in Zwolle is leuk en leerzaam tegelijkertijd.

Meer info: dinoland.nl

Plaats een reactie