De 6 leukste pretparken in Zuid-Holland

Een lekker dagje uit naar een leuk park in Zuid-Holland? Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden. Hieronder vind je de 6 beste pretparken in Zuid-Holland (in willekeurige volgorde). Veel plezier!

1. Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Duinrell in Wassenaar heeft niet alleen een fantastisch pretpark voor jong en ouder, maar er is ook een spannend zwembad aanwezig, het Tikibad. Het pretpark, dat al meer dan 35 jaar bestaat, wordt ook wel gezien als waterpark. De attracties worden omringd door vrolijke kikkers en je kunt genieten van een echte, ouderwetse carrousel. Er zijn aparte attracties speciaal voor de jongere kinderen, en attracties die zo spannend zijn dat je een minimale lengte moet hebben. Bij het attractiepark is een leuk vakantiepark te vinden voor als je er wat langer dan een dagje wilt genieten.

Meer info: www.duinrell.nl

2. Familiepark Drievliet in Den Haag

Drievliet biedt een perfecte omgeving voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin. De allerkleinsten kunnen in dit familiepark in Den Haag terecht in Lol Atol, waar veilige attracties voor kleine kinderen te vinden zijn. Grotere kinderen en volwassenen vinden zeker ook voldoende plezier en vertier in Drievliet. Schiet bijvoorbeeld van 0 naar 70 km per uur binnen slechts 2 seconden in de X-Car Launch Coaster, als je durft. Even verdwalen? Dan vermaak je je prima in het doolhof. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan de Kwal, de Kopermijn, de Duikeltuin, de Zingende Stal en de Lachgrot.

Meer info: www.drievliet.nl

3. Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers

Wat is er nu fijner en meer ontspannen dan een dagje ronddwalen op de boerderij? Laat kinderen kennis maken met het echte landleven, en geniet er zelf natuurlijk ook van! Dit kan bij Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Stap in een wilgendoolhof en probeer de weg terug te vinden, melk een koe of laat je kind genieten van een ritje op de brede rug van een pony. Liever een ritje op de trekker? Dat kan ook! Dit sfeervolle speelpark is vooral geschikt voor jonge kinderen, tot de leeftijd van 8 jaar. Vergeet zeker niet om een bezoekje te brengen aan één van de shows!

Meer info: www.avonturenboerderij.nl

4. Archeon in Alphen aan den Rijn

Wil jij juist met wat oudere kinderen gaan genieten van een spannend dagje uit? Dan is het Archeon in Alphen aan den Rijn een geweldige keuze. Hier maak je kennis met belangrijke perioden uit de geschiedenis, zoals de Middeleeuwen, de Romeinse tijd en zelfs de Prehistorie. Leer met pijl en boog omgaan, stap in een boomstam voor een vaartocht of ontdek alle poorten, gildewoningen, herbergen en tempels. Alles is interactief en super interessant!

Meer info: www.archeon.nl

5. Madurodam in Den Haag

Altijd al eens willen weten hoe Schiphol nu precies in elkaar zit, of hoe het leven eruit zag in de zeventiende eeuw? Je kunt het allemaal gaan zien en beleven in Madurodam in Den Haag. Dit miniatuurpark wordt met regelmaat uitgebreid, waardoor het steeds verrassend blijft, ondanks dat het park al ruim 60 jaar bestaat. Wandel rond tussen de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Nederland, allemaal in miniatuur, of laat je verrassen door Nieuw Amsterdam, dé indoor attractie die je echt niet wilt missen. In het park zijn een aantal leuke speelplaatsen voor de allerkleinsten aanwezig.

Meer info: www.madurodam.nl

6. Plaswijckpark in Rotterdam

Kun jij niet kiezen tussen een dagje attractiepark of een dagje dierentuin? Dan kun je naar Plaswijckpark in Rotterdam, waar je zowel dieren als superleuke attracties vindt. Binnen dit kleinschalige park zijn meerdere werelden te vinden, van Wandelwijck en Dierenwijck tot Speelwijck. Er zijn geen grote, enge attracties te vinden, maar dit leuke park staat zeker wel garant voor een ontspannen en leuke dag voor het hele gezin.

Meer info: www.plaswijckpark.nl

Plaats een reactie