Familiepark Drievliet: Een pretpark voor het hele gezin

Bij attractiepark Drievliet, een charmant familiepark in Den Haag, vindt je een veelvoud aan attracties voor alle leeftijden. Dit park is ontstaan uit een Rijswijkse buitenplaats en is inmiddels een begrip in Nederland voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol plezier.

Praktische Informatie voor een bezoek aan Drievliet

Hieronder vindt je de belangrijkste informatie over de locatie, ticketprijzen, openingstijden, en parkeergelegenheid:

Locatie en Route

Familiepark Drievliet ligt in Den Haag en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het volledige adres is Laan van ‘s-Gravenmade 81, 2495 BD Den Haag. 

Vanaf Den Haag HS en Den Haag CS vertrekt een tram die rechtstreeks naar familiepark Drievliet gaat. Als je uitstapt bij halte Laan van ’s Gravenmade, ben je binnen enkele minuten bij de attracties.

Voor meer gedetailleerde routeinformatie, bezoek de website.

Toegangsprijzen en Tickets van Pretpark Drievliet

De prijzen voor toegang tot het park variëren, en het is aan te raden om tickets vooraf online aan te schaffen om te besparen en wachttijden bij de kassa te voorkomen. Kinderen tot 1 meter lengte (met schoenen aan) mogen gratis naar binnen.

Openingstijden

Familiepark Drievliet heeft wisselende openingstijden gedurende het seizoen. Check daarom de actuele openingstijden op de website als je een bezoek plant, om teleurstelling te voorkomen.

Parkeerinformatie

Er is parkeergelegenheid bij Drievliet. De parkeerkosten zijn additioneel en niet inbegrepen bij de toegangsprijs van het park. Zorg ervoor dat je de parkeerinformatie controleert op de website voor vertrekt, zodat je op de hoogte bent van de huidige tarieven en de locatie van de parkeerplaatsen.

Attracties en Vermaak

Bij Familiepark Drievliet geniet je van een divers en spannend aanbod van attracties, van de sensatiezoekende achtbanen tot familievriendelijke ervaringen en unieke shows.

Een greep uit de attracties:

  • Themagebied Lol Atol: Dompel jezelf onder in de sfeer van een spannend koraaleiland.
  • De Vliegende Vissen: Vlieg mee met deze kleurrijke carousel voor de allerkleintjes.
  • De Twistrix: Verken de boerderij in deze familie achtbaan.
  • De Kopermijn: Raas met 60km/u de mijnschacht in op deze spannende achtbaan.
  • Sleepbootjes: Maak een ritje in de sleepbootjes voor de kleine bezoekers.
  • De Kwal: Ga over de kop in dit extreme reuzenrad.

Vier Achtbanen

In Drievliet wachten vier achtbanen op je, met als topper de Formule X die je met hoge snelheid lanceert op een spannend parcours. Voor de liefhebbers van wat minder heftige sensaties is er de familieachtbaan Dynamite Express, die je meeneemt op een avontuurlijke rit door het Wilde Westen.

Familieattracties

Voor het vermaak van de hele familie zijn er verschillende attracties waar jong en oud samen van kunnen genieten. Stap in de Monorail voor een rustig ritje met uitzicht over het park, of neem een duik in de Jungle River voor een nat avontuur. Dobber in de Draaikolk, een waterattractie waar je samen in boomstammetjes ronddrijft. Of bezoek de Playground: Met allerlei glijbanen en speeltoestellen voor de kinderen.

Shows en Entertainment

Naast alle attracties biedt Drievliet ook een scala aan shows en live entertainment. Houd de kalender in de gaten voor de meest actuele showtijden en mis de spannende Jungle Show niet, waar je oog in oog komt te staan met de avontuurlijke wereld van de jungle.

Cinemagic 5D

Een bezoek aan het park is niet compleet zonder een beleving in Cinemagic 5D, waar films en attracties samenkomen in een sensationele 5D-ervaring die al je zintuigen prikkelt. Bereid je voor op een onvergetelijke reis die je het scherm ín trekt.

Diensten en Voorzieningen

Bij Familiepark Drievliet vindt u een diversiteit aan faciliteiten en services die uw bezoek aangenaam en memorabel zullen maken. Van heerlijke restaurants tot attractieve speeltuinen en vriendelijke klantenservice; alles is aanwezig voor een plezierige belevenis.

Eetgelegenheden

In Drievliet zijn er diverse eetgelegenheden die uiteenlopen van snelle snacks tot zitgelegenheden waar je even rustig kunt zitten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten voedsel; of je nu trek hebt in een snelle hap of een uitgebreide maaltijd in restaurant Mei of restaurant Het Paviljoen vind je altijd wel iets van je gading.

Speeltuinen

Het park beschikt over meerdere speeltuinen die veilig en vermakelijk zijn voor kinderen van alle leeftijden. Van glijbanen tot schommels, je kinderen kunnen naar hartenlust spelen.

Klantenservice

Het parkpersoneel staat bekend om hun vriendelijkheid en professionaliteit. Mocht je vragen of hulp nodig hebben, dan kun je rekenen op de klantenservice van Drievliet. Hun inzet draagt bij aan de positieve recensies die bezoekers op Tripadvisor achterlaten.

Geschiedenis van Drievliet

Familiepark Drievliet, gelegen in Den Haag, Nederland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De naam “Drievliet” refereert naar de locatie op een knooppunt waar oorspronkelijk drie rivieren samenkwamen: de Vliet, de Haagvliet, en de Delftvliet. Het park begon als een Rijswijkse buitenplaats en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een attractiepark dat vooral gericht is op jeugdige bezoekers (1).

Op historische kaarten uit de zeventiende eeuw is Drievliet al te vinden, toen als een grote boerderij met een uitgestrekte landschapstuin. In de loop van de tijd transformeerde het van een boerderij naar een buitenplaats, en uiteindelijk naar het huidige familiepark (2) dat in 1951 geopend werd.. 

Een interessant feitje over Drievliet is dat het park de eerste monorail van Nederland had. Deze monorail bestond uit een treintje dat op enkele meters van de grond op een 200 meter lange baan door het park reed (3). 

Deze evolutie van een boerderij naar een modern attractiepark toont aan hoe Drievliet zich heeft aangepast en ontwikkeld door de eeuwen heen, waarbij het zijn historische wortels heeft behouden terwijl het moderne attracties biedt voor bezoekers van alle leeftijden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op enkele van de meest voorkomende vragen om je bezoekje te plannen:

Wat zijn de openingstijden van Drievliet?

Raadpleeg de kalender op de website van Drievliet voor de juiste openingsdagen en -tijden, aangezien deze kunnen variëren.

Hoeveel kost een toegangsbewijs voor Drievliet?

U kunt online tickets of een seizoenspas met korting kopen. Bezoek de website voor de meest actuele prijzen en ticketopties.

Hoeveel attracties zijn er beschikbaar in Drievliet?

Het aantal attracties in Drievliet is maar liefst 35. Er zijn attracties voor verschillende leeftijdsgroepen, ingedeeld in vier categorieën. Bekijk direct het aanbod van attracties hier.

Hoe bereik ik Drievliet met het openbaar vervoer?

Voor informatie over het bereiken van Drievliet met het openbaar vervoer kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden raadplegen.

Is Drievliet geschikt voor alle leeftijden?

Ja, Drievliet is een familiepark dat attracties en vermaak biedt voor een breed publiek, van thrillseekers tot gezinnen met jonge kinderen.

Wat zijn de speciale evenementen tijdens Halloween bij Drievliet?

Tijdens de Halloween periode organiseert Drievliet speciale evenementen. Details over de evenementen worden meestal dichter bij de datum bekend gemaakt op de Drievliet website.