Efteling druktekalender

Het programma van de Efteling is bomvol, gelukkig hebben ze een druktekalender waarop je kunt zien wanneer je het beste kunt gaan als je wachttijden wilt vermijden.

De Efteling is de grootste dagattractie in Nederland, en ook het populairste dagje uit in ons land. Helaas betekent dit dat grote rijen in dit pretpark gebruikelijk zijn.
Er zijn bepaalde piekdagen en -weken waarop de Efteling erg druk is.

Gelukkig zijn er ook dagen waarop je niet lang hoeft te wachten en in betrekkelijke rust kunt genieten van al het moois en de opwinding die de Efteling te bieden heeft.

Als je weet wanneer het druk is in de Efteling en wanneer het rustig is, kun je je bezoek op de juiste manier plannen!

-> Bekijk de drukkalender van de Efteling

Vermijd deze drukke dagen

Schoolvakanties zijn meestal de drukste tijden bij de Efteling, omdat de meeste kinderen en hun ouders dan vrij zijn. In die tijd maken ze vaak van de gelegenheid gebruik om een uitstapje naar de Efteling te organiseren.

De dagen waarop belangrijke evenementen op het programma staan zijn erg hectisch.

De zomeravonden, bijvoorbeeld, zijn vrij populair. Deze zomeravonden zijn bij het begin van de zomervakantie niet zo druk, omdat nog niet alle gebieden op vakantie zijn gegaan.
De gemakkelijkste aanpak om drukte te vermijden is de Efteling te bezoeken op een doordeweekse dag die niet samenvalt met een lente-, herfst-, of zomervakantie.

Adviezen om drukte te vermijden

Natuurlijk is de Efteling zien op zo’n rustige dag niet altijd haalbaar.

In zo’n scenario is het een goed idee om de populairste attracties, zoals nieuwe attracties en achtbanen, meteen bij het begin te doen terwijl je nog fris bent, dus ga op tijd.

De rijen zijn dan niet zo lang, en je kunt er meestal zo doorheen lopen.

Als het wat drukker wordt, moet je even kijken bij de Fata Morgana, Droomvlucht, en het Carnaval Festival.

Als het druk wordt, kunnen deze attracties een verse toestroom van bezoekers sneller en gemakkelijker opvangen.