Attractiepark Drouwenerzand: Een all-inclusief dagje weg.

Drouwenerzand is een familievriendelijk attractiepark in Drenthe. Dit park staat bekend om zijn all-inclusive aanbod, wat betekent dat de prijs van je toegangsticket het gebruik van alle attracties en het genot van diverse versnaperingen, zoals onbeperkt friet, softijs, broodjes, fruit, en snacks, omvat.

 • Attractiepark Drouwenerzand heeft een verscheidenheid aan attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden, ideaal voor gezinnen. 
 • Naast het pretpark biedt Drouwenerzand ook overnachtingsmogelijkheden, waardoor het een ideale locatie is voor een korte vakantie.
 • Of je nu kiest voor kamperen, glamping of een vakantiehuisje, overnachtingen zijn altijd inclusief toegang tot het park. 

Als je kiest voor een bezoek aan het pretpark inclusief blijven slapen dan kun je ook genieten van wandelen in het prachtige Drentse landschap. Het park ligt namelijk middenin een natuurgebied, met stuifzand en heide, ideaal voor de natuurliefhebbers en avonturiers onder ons.

Locatie & Bereikbaarheid

Attractiepark Drouwenerzand is gelegen in het mooie Drenthe, specifiek aan de Gasselterstraat 7, 9533 PC in Drouwen. Dit zorgt voor een schilderachtige achtergrond waarbij natuur en avontuur elkaar ontmoeten.

Het park is als volgt te bereiken:

Met de auto:

Met het openbaar vervoer:

 • Dichtstbijzijnde treinstations zijn in Assen en Emmen.
 • Vanaf deze stations kunt u de bus nemen naar Drouwen.
 • Buslijnen die in de buurt van het park stoppen, zijn te vinden via OV-reisplanners.

Openingstijden:

 • Controleren op openingstijden van het park wordt aangeraden, aangezien deze variëren gedurende het jaar.

Door de gunstige ligging en goede bereikbaarheid is Drouwenerzand een ideale bestemming voor een familie-uitje of een dag vol plezier met vrienden.

Het weer in Drouwenerzand

Bekijk het weer voor de komende dagen:

24-Apr
9°C
Lichte regen
25-Apr
10°C
Matige regen
26-Apr
11°C
Lichte regen
27-Apr
15°C
Lichte regen
28-Apr
19°C
Lichte regen
29-Apr
15°C
Lichte regen
30-Apr
17°C
Lichte regen
01-May
19°C
Lichte regen
Weerdata via OpenWeather CC BY-SA 4.0

Attracties & Activiteiten

All-in attractiepark Drouwenerzand biedt 22 attracties en diverse activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Van de spannende familie achtbaan tot speelse attracties voor jongere kinderen, er is genoeg te beleven.

Alle attracties hebben toegangseisen op basis van lengte

Om de veiligheid te garanderen wordt voor alle attracties gebruik gemaakt van een minimale en/of maximale lengte. Ben je te klein of te groot, dan mag je er niet in, of in sommige gevallen alleen met een begeleider.

Op de website van het pretpark staat een handig overzicht met de minimale en maximale lengte voor elke attractie (PDF).

Prijzen attractiepark Drouwenerzand

Drouwenerzand Attractiepark staat bekend om zijn betaalbare prijzen. Door de all-inclusive entree kun je zonder zorgen de hele dag van attracties en services genieten.

Toegangsprijs

Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar, en vooraf online een kaartje kopen is goedkoper dan bij de kassa, maar toegangsprijzen beginnen vanaf €10,50. De meest gangbare tickets zijn rond de €18 per persoon voor één dag.

Bekijk de website voor de actuele beschikbaarheid en prijzen.

All-inclusive

Het unieke all-inclusive concept van Drouwenerzand omvat niet alleen de toegang tot het park, maar ook eten en drinken. Gedurende je bezoek kunt u genieten van:

 • Vers fruit
 • Belegde broodjes
 • Verse dagsoep
 • Friet
 • Koffie en thee
 • Limonade

Deze voorzieningen zijn dus bij de toegangsprijs inbegrepen, wat Drouwenerzand een uitzonderlijke waarde-propositie geeft.

Diensten & Faciliteiten

Drouwenerzand biedt uiteenlopende diensten en faciliteiten aan die uw bezoek comfortabel en plezierig maken. U vindt er vriendelijk personeel, diverse eetgelegenheden, en een cadeauwinkel te midden van een schone en verzorgde omgeving.

Accommodatie & Camping

Als één dag niet genoeg is, biedt Drouwenerzand verschillende overnachtingsmogelijkheden:

 • Boomhutten
 • Glamping/Lodges
 • Bungalows
 • Hotelaccommodatie
 • Campingfaciliteiten

Of je nu kiest voor verblijf in een boomhut of een hotel, de toegang tot het attractiepark zit bij de prijs inbegrepen.

Cadeauwinkel

Wanneer je op zoek bent naar een aandenken aan je dagje weg, biedt de cadeauwinkel in Drouwenerzand een selectie aan unieke geschenken en memorabilia. 

Eetgelegenheden

Diverse eetgelegenheden zijn over het park verspreid, waar je kunt genieten van een breed assortiment aan snacks en maaltijden. Of je nu behoefte hebt aan een snelle hap of een uitgebreidere maaltijd, de opties zijn ruim.

Speciale Programma’s

Naast de vaste attracties kun je ook genieten van onvergetelijke momenten dankzij de speciaal georganiseerde evenementen die gedurende het seizoen plaatsvinden. Eén van de hoogtepunten is het Family Power Weekend in april, waar families samenkomen voor een weekend vol plezier en activiteiten.

Tijdens de Halloween periode in oktober transformeert het park tot een griezelige bestemming. Bezoekers kunnen de spanning van twee nieuwe spookhuizen ervaren en zich een weg banen door een nieuwe maze.

Aanbod voor Basisscholen

Voor basisscholen biedt Drouwenerzand educatieve en vermakelijke uitjes waarbij kinderen zich in een veilige omgeving kunnen uitleven. De attracties zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, en de entreeprijzen zijn inclusief toegang tot diverse speeltoestellen en attracties. Daarnaast zijn versnaperingen zoals fruit, broodjes, friet en limonade inbegrepen, zodat u kunt genieten van een zorgeloze en all-inclusive schoolreis.

Geschiedenis

In de loop van de tijd heeft het Drouwenerzand, gelegen tussen de dorpen Drouwen en Gasselte op de Hondsrug, zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Het stuifzandgebied is ontstaan door diverse menselijke activiteiten die eeuwen geleden hebben geleid tot erosie van de vegetatie. Overbegrazing door schapen, het steken van heideplaggen en het uitgraven van keien verstoorde de grond zodanig dat het zand begon te stuiven.

Het gebied werd zelfs eens als een ‘malende zandzee’ beschreven, met als resultaat dat het landschap continu aan verandering onderhevig was. 

Parallel aan de ontwikkeling van het natuurgebied ontstond Drouwenerzand Attractiepark. In 1956 begon de lokale bakker Hendrik Buntjer met het vermaken van kinderen door een speeltuin te bouwen bij zijn theeschenkerij. Deze onderneming zou uitgroeien tot een volwaardig attractie- en vakantiepark.

Een bezoek aan beide locaties brengt je dus in direct contact met een stuk unieke regionale geschiedenis, die niet alleen gekenmerkt wordt door natuurlijke processen maar ook door menselijk ondernemerschap.

Veelgestelde Vragen

In deze sectie vindt je antwoorden op veelgestelde vragen over Drouwenerzand, inclusief praktische informatie over openingstijden, attracties, eten en drinken, contactgegevens, en faciliteiten van het vakantiepark.

Wat zijn de openingstijden van het attractiepark?

Drouwenerzand heeft variërende openingstijden, die afhankelijk zijn van het seizoen. Controleer altijd de website voor de meest actuele informatie voordat je een bezoek plant.

Welke attracties zijn er beschikbaar in het attractiepark?

Het park beschikt over een verscheidenheid aan attracties geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen, waaronder familie attracties, speeltoestellen en thrill rides. Van spetteren op het waterplein of extreem schommelen in de Piratenboot tot een spannende rit in de hunebed achtbaan.

Wat zijn de mogelijkheden voor eten en drinken in het park?

Al het eten dat verkrijgbaar is in het park is bij de entreeprijs inbegrepen. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van snacks, broodjes, soep, patat en meer. Er zijn glutenvrije opties en vegetarische opties en er is een allergenenlijst beschikbaar.